• Iedere werkdag bereikbaar van 08:00 tot en met 17:30 uur
  • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
  • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

Wat is EPDM

EPDM is een synthetisch rubber en staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer. Dit EPDM-rubber vindt zijn oorsprong in het Midden-Oosten. Omdat men in de eind jaren 50 opzoek was naar een soort dakbedekking dat bestand was tegen grote temperatuurverschillen, is er rond 1965 in Europa begonnen met de grootschalige productie van EPDM-rubber. In dit blog vertellen we u meer over dit EPDM-rubber en gaan we dieper in op de mooie voordelen hiervan.

Europese EPDM-dakbedekking

EPDM moet natuurlijk aan veel belangrijke eisen voldoen, zo moet het natuurlijk bestand zijn tegen Uv-straling, moet het flexibel en elastisch zijn en moet het tegen grote temperatuurverschillen kunnen. EPDM is bestand tegen temperatuurverschillen van -75 C° tot +125 C° en daarom perfect voor uw dak. EPDM kan naast dakbedekking ook gebruikt worden voor vijvers of gevelbekleding en daarmee is het geschikt voor vele toepassingen. Wel zit er een belangrijk verschil in de dikte van EPDM, wij raden voor dakbedekking altijd de 1,30mm dikke EPDM aan. Dit EPDM ligt namelijk zeer stabiel en is zoals gezegd bestand tegen bijna alle weersomstandigheden en is natuurlijk ook water- en winddicht.

Wat is EPDM van Tytane

Onderstaand kort opgesomd de voordelen.

  • Op maat geleverd
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt i.c.m. isolatie

EPDM vergelijken met andere soorten dakbedekking

Amerikaans EPDM wordt ook veel gekozen als dakbedekking, maar de kwaliteit hiervan is stukken lager dan die van de Europese variant. Zo is de Amerikaanse versie veel lastiger te verwerken, heeft u primer en flashing tape nodig en moet het dubbelzijdig verlijmt nodig. Dit alles zorgt ervoor dat u meer tijd kwijt bent aan de klus. Ook heeft deze variant meer onderhoud nodig en moet het vooraf grondig verwerkt worden.

Experts op het gebied van EPDM-dakbedekking

EPDM is bij ons op maat te bestellen zodat u meteen aan de slag kunt en dit niet zelf meer op maat hoeft te maken. Ook kunt u kiezen voor een compleet EPDM-dakpakket, hiermee haalt u meteen alles in huis voor uw klus. Wanneer u verdere vragen heeft kunt u altijd gebruik maken van onze gratis video handleidingen of contact opnemen met onze klantenservice. Onze experts staan 5 dagen per week voor u klaar!

epdm en kimfixatie

Kimfixatie

EPDM en kimfixatie

epdm lijmen op roofing dak

Lijmen en kitten

EPDM lijmen op een roofing dak

Voordelige EPDM producten

EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking 1.30mm

EPDM dakpakketten

EPDM dakpakket 1.30mm

EPDM lijmen

EPDM contactlijm

epdm kit

EPDM kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren