Het begin van EPDM

EPDM rubber is een nieuw soort dakbedekking. Dat is wat men vaak denkt. Niets is echter minder waar. EPDM is geen nieuw product of nieuwe rubberfolie soort. EPDM bestaat namelijk al bijna zestig jaar. EPDM is speciaal uitgevonden voor het Midden Oosten, inmiddels bijna zestig jaar geleden. Maar waarom kenden velen EPDM rubber dan nog niet en wat is het precies? EPDM staat voor Ethyleen –&n Propyleen – Dieen - Monomeer. Het is een synthetische rubberfolie speciaal ontwikkeld om tal van toepassingen mee te bedienen. EPDM is een eenlaags synthetisch rubber wat ontstaat na walsen en vulkanisatie. Het productie proces van EPDM is een specialistisch proces wat zeer zorgvuldig moet worden uitgevoerd om de juiste eigenschappen in het EPDM rubber te verkrijgen. Doordat het hier een kunstmatig rubber betreft zijn de vele eigenschapen goed te manipuleren.

De eigenschappen van EPDM rubber

EPDM heeft veel goede eigenschappen, en daarom wordt het ook voor zeer veel producten toegepast. EPDM rubber is zeer duurzaam en heeft een lage milieu belasting factor. Mede hierdoor wordt EPDM rubber steeds meer toegepast. EPDM is te recyclen keer op keer. EPDM is door zijn zeer lange levensduur uitstekend geschikt voor tal van toepassingen. EPDM is UV -en ozon bestendig en verouderd niet. Het is worteldoorgroei bestendig. EPDM heeft een rek van 400%. EPDM gaat met gemak 50 jaar mee. EPDM kan temperaturen verdragen van -30 tot 130 graden Celsius. Zomaar eens wat eigenschappen van dit perfecte dakafdichtings materiaal!

EPDM prijzen

De goede eigenschappen van EPDM en de voordelen kennen we inmiddels. Maar minstens zo belangrijk is de prijs van EPDM. EPDM rubber kan relatief redelijk goedkoop worden geproduceerd. Wel hangt de prijs natuurlijk grotendeels af van de eisen van de toepassing. EPDM rubber wordt namelijk net als andere producten in veel kwaliteiten geproduceerd. De samenstelling van het rubbercompound bepaald o.a. de prijs. Ook de dikte van het EPDM bepaald de uiteindelijke kostprijs. Europese EPDM rubber wordt anders geproduceerd en bevat geen talk, en de Amerikaanse EPDM juist wel. Deze soort heeft daarom bij de verwerking veel meer nabewerking en hulpmiddelen nodig waardoor het onder de streep weer veel duurder is als de Europese EPDM variant. Om de montage voor u zo eenvoudig mogelijk te houden adviseren wij van Interexpress daarom de Europese EPDM, en dit scheelt u ook nog eens in de kosten.

Copyright © 2020 InterExpress | Specialist in EPDM Dakpakketten - de plek om goedkoop EPDM dakbedekking te kopen