• Iedere werkdag bereikbaar van 08:00 tot en met 17:30 uur
  • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
  • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

EPDM of bitumen

U zult wanneer u op zoek bent naar nieuwe dakbedekking voor uw woning of gebouw zeer waarschijnlijk uitkomen bij de keuze tussen EPDM of bitumen (roofing), dit zijn namelijk 2 zeer bekende soorten dakbedekking. Maar wat is het nou het verschil tussen tussen deze twee soorten en wat zijn de belangrijkste voordelen? Dat zetten we hier voor u op een rijtje in dit blog.

EPDM op plat schuur dak

EPDM

t.o.v. Bitumen

  • Langere levensduur
  • Zonder brander aanbrengen
  • Geschikt voor groendak

Verschil tussen EPDM en bitumen

Om u direct de verschillen tussen roofing en EPDM te laten zien, hebben wij dit voor u in een overzichtelijke tabel gezet:

EPDMBITUMEN
Goedkoper op basis van levensduurGoedkoper in aanschaf
Levensduur 50 jaarLevensduur 25 jaar
Naadloos, op maat te bestellenVeel naden, kans groter op lekkage
Geen onderhoudJaarlijks onderhoud
Wortelwerend, geschikt voor groendakOngeschikt groendak
Milieuvriendelijk en recyclebaarProductie met aardolie
Bestand tegen elk type weerKan scheuren door temperatuur invloeden
Wordt op het dak gelijmdWordt op het dak gebrand
Belangrijkste verschillen tussen EPDM en bitumen

Kies voor Europese EPDM!

Zoals u kunt zien in bovenstaande tabel heeft ons Europese EPDM veel mooie voordelen en eigenschappen t.o.v. van bitumen dakbedekking. Dat is ook de reden dat wij bij Interexpress alleen dit Europese EPDM aanbieden, wij streven namelijk naar de best mogelijke service en daarom verkopen wij uitsluitend A-kwaliteit. Ook kunt u gemakkelijk en snel zelf EPDM-folie verwerken, hier heeft u dus ook geen (dure) professional voor nodig zoals dit bij roofing wel het geval is. Roofing moet zoals gezegd namelijk op het dak gebrand worden, terwijl EPDM gewoon gelijmd wordt. Ook kunt u er nog eens voor kiezen om EPDM bovenop bitumen te verlijmen, als u nog (oude) bitumendakbedekking heeft liggen op het dak. Dit kunt u gemakkelijk doen door gebruik te maken van onze oersterke bodemlijm van Tytane, wel is het belangrijk dat u ervoor zorgt dat uw dak goed schoon en droog is om ervoor te zorgen dat de bodemlijm zijn optimale hechting behoud.

EPDM-pakketten van Interexpress

Bij Interexpress kunt u zeer gemakkelijk EPDM op maat online bestellen, ook kunt u bij ons terecht voor EPDM-dakpakketten zodat u meteen alles in huis haalt wat u voor uw klus nodig heeft. Dit pakket bevat namelijk ons EPDM-folie en voldoende bodem- en contactlijm. Bij een XL-pakket krijgt u hier ook nog eens EPDM-kit en een regenwaterafvoer naar keuze bij. We streven ernaar om uw bestelling al te leveren binnen 2 werkdagen. Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen!

epdm contactlijm

EPDM contactlijm

EPDM stroken

EPDM stroken

epdm regenwaterafvoer

EPDM regenwaterafvoer

Meer tips en advies over EPDM en toepassingen

epdm lijmen op roofing dak

Lijmen en kitten

EPDM lijmen op een roofing dak

epdm en kimfixatie

Wanneer kimfixatie toepassen

EPDM en kimfixatie

lekkage plat dak repareren

Lekkage plat dak

Hoe repareer ik lekkage aan mijn dak