• Iedere werkdag bereikbaar van 08:00 tot en met 17:30 uur
  • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
  • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

Zonnepanelen installeren op een EPDM dak

Dat zonnepanelen een goede investering zijn voor uw portemonnee en het milieu, hoeven we u natuurlijk niet te vertellen. Zonnepanelen vormen een interessante investering die zichzelf op korte termijn terugverdient, zeker in combinatie met EPDM folie. In dit artikel leest u wat de voordelen zijn en waar u zoal rekening mee dient te houden bij het plaatsen van zonnepanelen op EPDM.

EPDM folie en zonnepanelen

Zonnepanelen staan voor duurzaamheid. Door zelf energie op te wekken door middel van (zon)licht wordt het milieu namelijk aanzienlijk minder belast. De door u zelf opgewekte energie wordt in mindering gebracht op uw energierekening.

EPDM rubber staat ook bekend om zijn uitstekende eigenschappen op het gebied van duurzaamheid en milieu. Dit materiaal wordt meer en meer gebruikt in de huidige trend van het duurzaam bouwen. Het wordt bijvoorbeeld ingezet bij het luchtdicht bouwen, waardoor een pand beter geïsoleerd is. Als u zonnepanelen laten installeren op EPDM dakbedekking dan is dat dan ook een win-win situatie!

Hoe dik moet EPDM rubber zijn als onderlaag bij zonnepanelen?

Voordat u gaat overwegen om zonnepanelen op uw dak te plaatsen, moet u zeker weten dat de totale dakconstructie geschikt is om de zonnepanelen te dragen. Daarna moet u nagaan of de dakbedekking geschikt is om zonnepanelen op te monteren. Als u EPDM dakbedekking kiest, moet u rekening houden met de dikte van de EPDM folie.

De standaard dikte van EPDM folie is 1 millimeter, en hierop kunt u prima de zonnepanelen op laten installeren. Het is echter verstandig om gelijk aan de lange termijn te denken, en voor een folie dikte te kiezen van 1,3 millimeter. Op deze manier weet u zeker dat het bevestigingssysteem van de zonnepanelen goed stevig op de dakbedekking vastzit. Daarnaast gaat een dikte van 1,3 millimeter langer mee, zodat u hier zeker 50 jaar geen omkijken meer naar hebt.

Hoe en waar laat ik zonnepanelen installeren?

EPDM dakbedekking wordt voornamelijk toegepast op platte en licht hellende daken. Dit biedt een paar unieke voordelen voor de installatie van zonnepanelen. Anders dan bij een schuin dak kunt u namelijk zelf de hellingshoek en de plaats van de zonnepanelen bepalen. Uit onderzoek is gebleken dat een hoek van 35 graden richting het zuiden het meeste rendement oplevert. Bij een plat of schuin dak heeft u dus alle mogelijkheden om de zonnepanelen goed te plaatsen en dus optimaal te benutten!

Moet ik eerst nieuwe dakbedekking plaatsen voor zonnepanelen?

Zoals eerder benoemd, is het van belang dat de dakconstructie in orde is, en dat het type dakbedekking de zonnepanelen kan dragen. Neem bij deze overweging ook de resterende levensduur van de huidige dakbedekking mee. Zonnepanelen gaan over het algemeen zo’n 20 jaar mee, en het zou natuurlijk zonde zijn als u tussentijds de dakbedekking moet gaan vervangen. Het is dus verstandig om dit al op voorhand te doen. De reden dat wij EPDM folie adviseren, is dat deze folie minimaal 50 jaar mee gaat. U weet dan in ieder geval zeker dat u tussentijds geen dakrenovatie uit hoeft te voeren.

EPDM voor zonnepanelen online kopen

Op het gebied van EPDM folie bent u bij Interexpress aan het goede adres. Door onze ervaring weten wij dat EPDM rubber gemakkelijk zelf te plaatsen is, ook als u hier geen ervaring mee heeft. Om het u gemakkelijk te maken kunt u bij ons terecht voor EPDM folie op maat, maar ook voor daktotaalpakketten. In deze pakketten vindt u niet alleen EPDM rubber op maat, maar tevens zit hier ruim voldoende lijm en kit in om de EPDM folie mee te verlijmen. Om het dak netjes af te werken, vindt u bij ons bijbehorende EPDM daktrimmen en ook voor EPDM hemelwaterafvoeren bent u bij ons aan het goede adres. Heeft u nog twijfels, aarzel dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen!