• Iedere werkdag bereikbaar van 08:30 tot en met 17:30 uur
  • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
  • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

Het verschil tussen Europees EPDM en Amerikaans EPDM

In tegenstelling tot veel andere EPDM aanbieders verkoopt Interexpress alleen Europees EPDM. Een bewuste keuze, want de Amerikaanse EPDM die elders wordt verkocht vereist een speciale voorbehandeling. In dit artikel leggen we u uit wat de belangrijkste verschillen zijn tussen een EPDM-dak van de bovengenoemde soorten EPDM.

Verschil in productie van EPDM

Het grootste verschil tussen Europees EPDM en Amerikaans EPDM zit in het productieproces van het EPDM-rubber. Na het kalander proces wordt de Amerikaanse versie namelijk voorzien van talk om verkleving te voorkomen terwijl de Europese EPDM wordt voorzien van een textieldoek waardoor de EPDM-baan schoon blijft.

De optische verschillen tussen beide soorten dakbedekking zijn gemakkelijk te zien. Daar waar Amerikaanse EPDM qua uiterlijk doet denken aan de gladde binnenkant van een fietsband met resten talkpoeder, ziet Europees EPDM er een stuk schoner uit omdat er geen talk wordt gebruikt. Het gebruikte textieldoek zorgt voor minuscule bobbeltjes aan het oppervlak, maar deze zijn over het algemeen nauwelijks zichtbaar en het doek wordt in een later stadium weer verwijderd.

De voordelen van EPDM van Tytane

  • Op maat geselecteerde EPDM dakbedekking
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt in combinatie met isolatie

Europees EPDM makkelijker toepasbaar

De schone baan van Europees EPDM garandeert een eenvoudige en snelle verwerking. Het hoeft namelijk niet voorzien te worden van een primer en ook schoonmaken is niet noodzakelijk. De talk die de Amerikaanse variant bevat zorgt er daarentegen voor dat Amerikaans EPDM eerst geschuurd en schoongemaakt moet worden. Dit schoonmaken is een essentiële stap, want anders zal de gebruikte lijm niet goed hechten aan de EPDM-folie.

Daarnaast moet er bij Amerikaans EPDM een hechtprimer en flashing worden aangebracht, waardoor het plaatsen van Amerikaans EPDM een relatief arbeidsintensief proces is. Dit nadeel wordt nog eens versterkt doordat Amerikaanse EPDM altijd aan twee kanten moet worden verlijmd. Europees EPDM kan enkelzijdig worden verlijmd omdat de voorgeschreven lijmen in alle gevallen veel beter hechten. Dit maakt de kans op eventuele fouten bij bij het verwerken van EPDM een stuk kleiner.

Europees EPDM van 1,3mm dik

Al de voordelen van Europees EPDM heeft ervoor gezorgd dat Interexpress geen Amerikaans EPDM aanbiedt, maar uitsluitend Europese A-klasse EPDM. Niet alleen zijn dus het uiterlijk en de verwerkbaarheid van dit type EPDM anders, ook de dikte wijkt af in vergelijking met de Amerikaanse versie. Daar waar Amerikaans EPDM namelijk vaak 1,14 of 1,15 mm dik is, biedt Interexpress alleen Europese EPDM dakbedekking van 1,3 millimeter aan. Voorbehandelen is dus overbodig en de EPDM is rechtstreeks te verlijmen.

Interexpress EPDM systemen

Heeft u nog meer informatie nodig over EPDM of het toepassen van dit dakrubber, dan kunt u altijd contact opnemen met onze EPDM experts. Ook bieden wij op onze website een handige videohandleiding aan, waarin u kunt zien hoe u EPDM op het dak verwerkt. EPDM toebehoren zoals regenwaterafvoerenvoorgefabriceerde EPDM hoeken en PIR isolatie platen zijn ook te vinden in onze webshop.

Benodigde producten

Bestel direct om morgen in huis te hebben

EPDM daktotaalpakket Basic 1,30mm

Prijzen vanaf

€149,94 Incl. BTW

EPDM contactlijm voor randen, opstanden en accessoires

€19,95 Incl. BTW

EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dikte

Prijzen vanaf

€13,89 Incl. BTW

EPDM producten

EPDM dakbedekking

EPDM dakpakketten

EPDM lijm & Kit

PIR isolatie

Daktrimmen

Gereedschap en toebehoren

Dit vind je misschien ook interessant