GRATIS AANDRUKROLLER!

Tot en met donderdag 26 mei ontvangt u een gratis aandrukroller t.w.v. €34,95 bij aankoop van een EPDM dakpakket!

Hemelwaterafvoer EPDM

Een EPDM-regenwaterafvoer is cruciaal voor uw platdak. Het zorgt ervoor dat uw dakgoot optimaal werkt en dat het water niet op uw dak blijft liggen. Zo vermijdt u lekken, verstoppingen en zelfs structurele schade.

Onder het assortiment vindt u meer uitleg over de verschillende soorten en groottes regenwaterafvoer zodat u zeker de juiste kiest.

Regenwaterafvoeren zijn niet de enige EPDM-toebehoren die u in ons ruime assortiment kan kopen. U vindt hier ook gemakkelijk:

12 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Welke soort regenwaterafvoer heb ik nodig?

In dit assortiment vindt u verschillende types regenwaterafvoer zoals onderuitlopen en zij-uitlopen, zo weet u zeker dat u vindt wat u zoekt.

  • Een onderuitloop voert regenwater af recht door de dakvloer naar beneden. De afvoer krijgt vaak een rooster om verstoppen door bladeren, grind en andere vervuilingen te vermijden.
  • De zijuitloop voert water horizontaal weg naar een vergaarbak bovenaan de regenpijp tegen de zijkant van de muur. Via de pijp loopt het water naar beneden vanuit de vergaarbak om opgevangen te worden in het voorziene reservoir.

Welk formaat regenwaterafvoer heb ik nodig?

Welk formaat regenwaterafvoer u nodig heeft, is afhankelijk van 2 factoren:

  • de oppervlakte van het dak
  • de hoeveelheid regenwater die u wil recupereren


Waterafvoeren met een diameter tot 90 mm volstaan over het algemeen op daken van schuurtjes, tuinhuisjes of kleine overkappingen.

Grotere daken hebben vanzelfsprekend een regenwaterafvoer met een grotere doorsnede nodig. De EPDM-afvoeren uit ons assortiment zijn het best een fractie kleiner dan uw bestaande afvoer omdat ze erin aflopen.

Onze waterafvoeren zijn voorzien van een slabbe met daaraan een buis van PE materiaal vastgelast. De slabbe verlijmt u eenvoudig met onze contactlijm en kit aan uw EPDM dakafdichting.

Gemakkelijk regenwater opvangen

Een toereikende waterafvoer op uw plat dak is niet enkel belangrijk voor de integriteit en duurzaamheid van uw dak, u doet er ook goed aan uw regenwater op te vangen in een regenton.

Door het water te recupereren geniet u in droge periodes van uw eigen voorraad regenwater om bijvoorbeeld uw tuin mee te verzorgen of auto mee te wassen. U kan er zelfs uw sanitair op aansluiten en zo geld en water te besparen.

Kan u wat ondersteuning gebruiken? Krijg dan advies van onze experten op 085 065 6810 of via het contactformulier, of bekijk veelgestelde vragen.

Copyright © 2022 InterExpress | Specialist in EPDM Dakpakketten - dé plek om goedkoop EPDM dakbedekking te kopen