GRATIS AANDRUKROLLER!

Tot en met donderdag 26 mei ontvangt u een gratis aandrukroller t.w.v. €34,95 bij aankoop van een EPDM dakpakket!

Blog EPDM-systemen

Welke kant moet ik EPDM lijmen?

Als u een dak met EPDM gaat bekleden, is een goede voorbereiding erg belangrijk. Als u slim bent geweest en het EPDM op maat heeft besteld, dan scheelt u dat erg veel tijd. Als het dak schoon is en klaar om te bedekken met EPDM, dan is het wel zo handig dat u weet aan welke kant u het EPDM moet lijmen. Want maakt dat eigenlijk wat uit?

Lees meer

EPDM met grind als ballastlaag

EPDM is een flexibele dakbedekking, die bij Interexpress op elke gewenste maat te bestellen is. Hierdoor is een dak snel en gemakkelijk waterdicht te maken. Een EPDM dak is daarnaast onderhoudsvriendelijk en zéér duurzaam, met een verwachte levensduur van meer dan 50 jaar. Dit wordt nog eens verlengd als u kiest voor EPDM met grind als ballastlaag.

Lees meer

Zelf EPDM leggen, is dat moeilijk?

Als u nieuwe dakbedekking wilt gaan plaatsen, bekijkt u de diverse soorten en zet de voor- en nadelen op een rijtje. Hierbij spelen aspecten als de prijs, duurzaamheid van het materiaal, maar ook de moeilijkheidsgraad van het plaatsen kan een afweging zijn. Vooral dit laatste kan u een hoop kosten besparen. Wij krijgen dan ook vaak de vraag of EPDM zelf leggen moeilijk is.

Lees meer

EPDM en kimfixatie

EPDM folie staat bekend om zijn elasticiteit en lange levensduur. Maar het is juist die elasticiteit die in sommige gevallen een bedreiging kan vormen voor de levensduur. Met name in de hoeken van een dak kan het EPDM na verloop van tijd namelijk loskomen door veelvuldig uitzetten en krimpen. Dit is waarom u kimfixatie zou moeten toepassen.

Lees meer

Het verschil tussen Europees EPDM en Amerikaans EPDM

In tegenstelling tot veel andere EPDM aanbieders verkoopt Interexpress alleen Europees EPDM. Een bewuste keuze, want de Amerikaanse EPDM die elders wordt verkocht vereist een speciale voorbehandeling. In dit artikel leggen we u uit wat de belangrijkste verschillen zijn tussen een EPDM dak van de bovengenoemde soorten EPDM.

Lees meer

Hoe krijg je geen lekkage bij een groendak?

De voordelen van een groendak of sedumdak zijn talrijk. Denk hierbij aan de hoge levensduur, het warmte- en geluidsisolerende effect en de gunstige eigenschappen op het gebied van milieuvriendelijkheid en duurzaamheid. De nadelen zijn ook bekend. Een nadeel is bijvoorbeeld het ietwat hogere onderhoud, maar ook een gevoeligheid voor lekkage wordt vaak genoemd. Hoe voorkom je dit?

Lees meer

EPDM op hellend dak

EPDM dakbedekking is niet alleen geschikt voor platte daken, maar ook voor licht hellende daken. Dat is wel zo prettig, omdat er over het algemeen meer hellende dan platte daken te vinden zijn. Hellende daken hebben namelijk zo hun voordelen ten opzichte van platte daken.

Lees meer

Mastiek en bitumen op plat dak

Mastiek op een plat dak, dat was vroeger heel gewoon. Later kwam hiervoor vaak roofing (bitumen) voor in de plaats en weer later kwamen hier duurzamere vormen van dakbedekking voor terug zoals bijvoorbeeld EPDM-rubber. Waarom u beter kunt kiezen voor een alternatief voor mastiek en bitumen leest u in dit artikel.

Lees meer

Een dakterras op EPDM folie

Niet iedereen heeft de luxe van een eigen tuin. Als u in een drukke stad woont, is een dakterras misschien een goed alternatief. In dit artikel leggen we uit waarom u een dakterras het best kunt aanleggen op een dak met EPDM-folie.

Lees meer

Lekkage plat dak repareren

Een plat dak kan gevoelig zijn voor lekkage. Dit komt dan voornamelijk door verkeerde of verouderde soorten dakbedekking. Maar een lekkage is vervelend en het is zaak om dit zo snel mogelijk op te lossen. In dit artikel gaan we er op in hoe u het beste lekkage aan een plat dak kunt repareren.

Lees meer

Copyright © 2022 InterExpress | Specialist in EPDM Dakpakketten - dé plek om goedkoop EPDM dakbedekking te kopen