• Iedere werkdag bereikbaar van 08:30 tot en met 17:30 uur
  • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
  • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

Voorkomen van een daklekkage met EPDM

Weinig dingen zijn zo vervelend als daklekkage. Van het neerzetten van emmers om het water op te vangen tot het bellen van een loodgieter om het lek te repareren; het zijn allemaal zaken waar u liever niet mee te maken krijgt. Omdat voorkomen altijd beter is dan genezen, delen we hieronder drie tips om te voorkomen dat het zover komt.

Duurzame dakbedekking met lange levensduur

De eerste stap om daklekkage te voorkomen, is het installeren van de juiste dakbedekking. EPDM heeft een uitstekende reputatie op het gebied van waterdichting en onderscheidt zich door zijn uitzonderlijke waterbestendigheid. Dit Europese EPDM is een zeer duurzaam synthetisch rubber. De unieke eigenschappen van EPDM maken dit materiaal uitermate geschikt als dakbedekking voor in verschillende klimaten. EPDM dakbedekking gebruikt u voor het leggen van een nieuw dak en het repareren van een oud dak. Na het leggen van nieuwe EPDM dakbedekking ziet uw EPDM dak er weer strak uit en is het weer vele tientallen jaren waterdicht!

Wat is EPDM folie van Tytane

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat geleverd
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt i.c.m. isolatie

Zorg voor een correcte installatie

Het is vanzelfsprekend dat het gebruik van optimale dakbedekking alleen zin heeft als deze op de juiste manier wordt gelegd. Wanneer de stroken dakbedekking niet goed op elkaar aansluiten, kunnen er naden ontstaan die uiteindelijk leiden tot het binnendringen van water. Daarom is een correcte installatie net zo belangrijk als de kwaliteit van de dakbedekking zelf. Daarnaast is het op de juiste manier gebruiken van EPDM hemelwaterafvoeren van groot belang.

De EPDM dakpakketten van Interexpress onderscheiden zich doordat ze eenvoudig zijn aan te brengen. Verspreid de stroken over het dak, rol ze gedeeltelijk terug en breng een ononderbroken lijmstreep aan. Het naast elkaar plaatsen en aandrukken van de dakbedekking is vervolgens een fluitje van een cent. Ook is het leggen op een plat dak zeer gemakkelijk; u kunt het vervangen van een plat dak gewoon zelf doen. Het aanbrengen op een hellend dak is vaak ook mogelijk, maar de installatie is dan iets gecompliceerder.

Controleer uw dak zo nu en dan

EPDM wordt beschouwd als een van de meest onderhoudsarme soorten dakbedekking. Wel is het verstandig om af en toe uw dak te controleren, omdat onverwachte omstandigheden lekkage kunnen veroorzaken. Bijvoorbeeld, bladeren en takken die op het dak zijn gewaaid kunnen waterophoping veroorzaken, wat zelfs bij het kleinste scheurtje al tot lekkage kan leiden.

Wanneer er water tussen de lagen van uw dakbedekking komt door zo’n scheurtje, kunnen er kleine blaasjes ontstaan in de EPDM stroken. Deze blaasvorming vergroot de kans op nieuwe scheuren of loslatende naden. Vooral in de winterperiode kunnen bevroren water in de blaasjes risico’s met zich meebrengen. Het is daarom altijd verstandig om regelmatig te controleren, vooral als u nog geen EPDM dak heeft.

epdm-dakbedekking-leggen-in-het-voorjaar

EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking leggen in het voorjaar?

tuinhuis-epdm-dakbedekking

EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking op uw tuinhuis? 

Voordelige EPDM producten:

EPDM dakbedekking

EPDM folie

EPDM dakpakketten

EPDM dakpakket

EPDM lijmen

EPDM lijm

epdm kit

EPDM kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren

Ontdekken van een lekkage aan uw dak

Als u een daklekkage wilt opsporen, is het verstandig om de expertise van een professioneel dakdekkersbedrijf in te schakelen. De dakdekker voert een grondige inspectie van het dak uit om mogelijke schade vast te stellen. In geval van een lekkage maakt de dakdekker gebruik van gespecialiseerde apparatuur, zoals rookdetectie, om de bron van de lekkage op te sporen. Bij platte daken worden zorgvuldig de naden en overlappende delen van de dakbedekking gecontroleerd.

Heeft u last van lekkage of wilt u juist lekkage voorkomen met behulp van ons product, maar heeft u nog vragen? Aarzel dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen voor advies!