• Snelle express levering op locatie, 
    gratis levering boven €500
  • Altijd geholpen door EPDM experts,
    zij staan u graag te woord
  • Unieke EPDM daktotaalpakketten,
    in één keer klaar

Dakbedekking voor een plat dak, wat is het beste?

In België vinden we nog altijd veel gebouwen met een plat dak. Voor deze platte daken zijn door de jaren heen de meest uiteenlopende soorten dakbedekking gebruikt. Op het dak van oudere panden ligt vaak nog mastiek, maar ook roofing komt veel voor. De laatste jaren is EPDM rubber steeds meer in opkomst. In dit artikel gaan we dieper in op welke soort dakbedekking u het beste kunt kiezen voor een plat dak.

Wat zijn de meest gebruikte soorten dakbedekking?

Voornamelijk uit vroegere tijden stammen de mastieken daken. Mastiek ligt nog steeds op veel platte daken, maar doordat mastiek reeds in de jaren 70 verboden is, verdwijnt het zo langzaam maar zeker. U zult begrijpen dat de daken waarop nog steeds mastiek ligt, hoognodig aan vervanging toe zijn. Dit komt voornamelijk doordat dit materiaal zeer gevoelig is voor weersinvloeden. Het wordt bijna vloeibaar in de zomer door de hoge temperaturen, en in de winter knapt het vaak kapot door de vrieskou. Alle reden om dit materiaal snel te vervangen!

Roofing, ook wel bitumen genoemd, is mede doordat mastiek niet meer gebruikt mocht worden, daarna flink in opkomst geraakt. Doordat de levensduur van roofing aanzienlijk langer is, is deze optie al een stuk beter dan mastiek. Toch heeft ook roofing zijn nadelen. Zo kan het namelijk niet zonder brander aangebracht worden en voor deze klus heeft u vaak een dakwerker nodig. Dit brengt weer extra kosten met zich mee en het gevaar van brand ligt altijd op de loer.

EPDM rubber als dakbedekking voor een plat dak

De nadelen van roofing hebben er voor gezorgd dat er behoefte was aan een ander soort dakbedekking die niet alleen nog langer meegaat, maar ook een stuk makkelijker is te plaatsen. Dit is dan ook de reden dat er voor platte daken steeds vaker wordt gekozen voor EPDM rubber. Als u gaat voor A-kwaliteit EPDM rubber dan kunt u er vanuit gaan dat het dak met gemak 50 jaar meegaat. Voor het verwerken van EPDM folie heeft u geen brander o.i.d. nodig, wat er voor zorgt dat ook bijvoorbeeld de doe-het-zelver het EPDM rubber kan leggen.

Het leggen van EPDM op platte daken

In tegenstelling tot roofing gaat het leggen van EPDM rubber vrij eenvoudig. U heeft namelijk alleen het EPDM rubber, EPDM lijm en kit en eventueel een hemelwaterafvoer nodig en u kunt al aan de slag. Het EPDM bestelt u simpel op maat bij Interexpress, zodat u zelf niet hoeft te knippen of snijden. Als u het dak schoon en vrij van scherpe uitsteeksels heeft, rolt u het EPDM rubber uit over het dak. U slaat de helft terug, en verlijmd de ondergrond met contactlijm. Vervolgens vouwt u het rubber terug en u doet de andere kant. De randen verlijmt u dubbelzijdig, zodat u zeker weet dat ook hier het rubber optimaal hecht.

EPDM dakrubber kopen voor een plat dak

Bij Interexpress vindt u alles wat u nodig heeft om een plat dak te voorzien van EPDM rubber. Door onze jarenlange ervaring weten wij precies wat u nodig heeft, voor welke klus dan ook. Om het u makkelijk te maken kunt u alles aangaande EPDM in onze webwinkel kopen, en laten bezorgen waar en wanneer u maar wilt. EPDM rubber op maatEPDM folie rollen, EPDM lijm, hemelwaterafvoer en EPDM prefab hoeken zijn zomaar een greep uit onze collectie. Maar ook als u uw dak wilt isoleren kunt u bij ons terecht. PIR isolatieplaten zijn hoogwaardige isolatieplaten waarmee u een hoog rendement haalt. Besteld u deze gelijk mee, dan hoeft u hiervoor niet alsnog naar de bouwmarkt.

Heeft u nog vragen over uw platte dak en wat u hiervoor nodig heeft, aarzelt u dan niet om contact met ons op te nemen.