• Iedere werkdag bereikbaar van 08:30 tot en met 17:30 uur
  • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
  • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

Een dakterras op EPDM folie

Een dakterras vereist een stevige dakconstructie

Voordat u besluit om een dakterras aan te gaan leggen, is het van noodzakelijk om eerst te controleren of de constructie sterk genoeg is om het terras te dragen te dragen en of het vervolgens beloopbaar is. Bij veel nieuwere woningen vormt dit geen bezwaar, maar met name in oude panden kan het belastbaar vermogen niet goed genoeg zijn. Het vooraf controleren hiervan voorkomt onnodige kosten en onveilige situaties.

Als de constructie van het platte dak sterk genoeg blijkt, moet u nog de keuze maken voor een soort dakbedekking. Op een plat dak behoren EPDM-folie en roofing tot de beste opties. Beide materialen hebben zo hun voordelen, maar doordat roofing week kan worden onder invloed van zomerse weersomstandigheden en juist stijf in de winter, is dit materiaal van mindere kwaliteit waardoor u op den duur problemen kunt ondervinden met uw dakterras. Met onze praktijkervaring adviseren wij dan ook om te kiezen voor EPDM-folie als ondergrond voor een dakterras. Omdat EPDM een dergelijk goede kwaliteit heeft, wordt het bijvoorbeeld ook vaak gebruikt bij een sedumdak.

PIR-isolatieplaten onder uw dakterras

Als u toch al kiest voor een nieuwe dakbedekking voor uw platte dak met dakterras, is het verstandig om ook te overwegen om isolatie aan te brengen. Het goed isoleren van uw woning is van belang voor het milieu en u bespaard op uw energierekening. Maar niet elk type isolatiemateriaal is geschikt om aan te brengen onder het dakterras. Sommige isolatiematerialen hebben namelijk moeite met de belasting van een zwaar dakterras. Dit kan ten koste gaan van de beloopbaarheid, dus u moet hier wel de juiste keuze in maken.

PIR-isolatie platen bieden een groot voordeel ten koste van andere isolatiematerialen en dan doelen we niet alleen op het hoge rendement. PIR-isolatieplaten zijn namelijk drukvast dus goed beloopbaar, hebben een hoge belastbaarheid en met een geringe dikte kunt u al een prima isolatiewaarde bereiken. Zowel voor PIR-isolatie als EPDM-dakbedekking van A-kwaliteit kunt u bij Interexpress terecht.

EPDM gebruiken op een dakterras

EPDM-rubber onderscheidt zich met uitstekende specificaties op het gebied van drukbelasting en is ongevoelig voor het uitzetten en krimpen van bijvoorbeeld houten vlonders op uw dakterras. Hierdoor kunt u eigenlijk elk soort vloer op het terras leggen wat u maar wilt. Als u een houten vlonder gaat plaatsen, gebruik dan wel eerst rubberen tegels of kruisjes om de balken op te plaatsen van uw dakterras.

Wilt u graag grind of tegels op uw dakterras? Deze kunnen prima op de EPDM-folie worden aangebracht. Ook hier geldt dat u wel eerst rubberen tegels of kruisjes (tegeldragers) gebruikt. Bij extreem grove tegels met scherpe randen, is het plaatsen van een extra doek op de dakbedekking aan te bevelen om eventuele schade aan het EPDM-folie te voorkomen.

Geniet van de zon op uw dakterras met EPDM

Nu u alle informatie hebt over de beste soort dakbedekking voor op een dakterras, kunt u de klus gaan plannen en beginnen met het aanleggen. Interexpress ontzorgt u graag, want wij hebben de beste Europese EPDM-folie alvast voor u geselecteerd. U besteld deze folie gewoon op maat, of u gaat voor een EPDM-dakpakket waarbij u gelijk wordt voorzien van de juiste EPDM-lijm. U kunt uw bestelling laten bezorgen waar en wanneer u maar wilt, zodat u aan de slag kunt gaan wanneer het ú uitkomt.