• Iedere werkdag bereikbaar van 08:00 tot en met 17:30 uur
  • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
  • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

Is de EPDM-folie zelfklevend?

Zelfklevende EPDM, dat klinkt gemakkelijk! Maar is het dat ook? Waarom zou je voor zelfklevende EPDM moeten kiezen of waarom juist niet? Interexpress gaat er dieper op in en licht de voor- en nadelen toe.

EPDM zelfklevend of niet

EPDM lijmen of niet

Verschillende types EPDM:

  • Wel of geen primer?
  • Europees of Amerikaans EPDM?
  • Corrigeerbaar of niet?

EPDM-folie zelfklevend

Als u van plan bent EPDM-dakbedekking te gaan leggen, wilt u deze klus het liefst zo snel mogelijk afronden. Zelfklevende EPDM klinkt dan ideaal, want dan hoeft u zelf niet aan de slag met lijm en hoeft u geen berekening te maken hoeveel lijm u nou eigenlijk nodig heeft. Toch zitten er ook nadelen aan het gebruik van zelfklevend EPDM dakbedekking. Voordat u met de klus kunt beginnen, moet het dakoppervlakte een voorbehandeling ondergaan middels een primer omdat anders het EPDM niet goed wil hechten. Een ander nadeel is dat de dakbedekking niet gemakkelijk meer te corrigeren is. Als u de EPDM heeft uitgerold op het dak, kan het natuurlijk zo zijn dat het niet helemaal recht op het dak ligt. Voor zelfklevende EPDM geldt dan vast is vast, het is niet meer te corrigeren.

Samenvattend:

  • Zelfklevende EPDM: Geen EPDM lijm nodig
  • Zelfklevende EPDM: Geen ingewikkelde berekening hoeveel lijm u nodig heeft
  • Zelfklevende EPDM: Voorbehandelen met een dure primer
  • Zelfklevende EPDM: a het leggen niet te corrigeren (ook niet bij blaas- of luchtbelvorming)

Blaasvorming bij het leggen van EPDM-folie

Tijdens het leggen van EPDM-folie kan er blaasvorming ontstaan, oftewel luchtbellen onder het EPDM. Dit kan ontstaan doordat de EPDM niet goed wordt aangedrukt zodat er lucht onder het EPDM komt, of omdat de randen niet goed vast zitten. Het EPDM is elastisch en werkt, hierdoor ontstaan elders blaasjes. Deze blaasjes kunnen er voor zorgen dat het EPDM niet helemaal goed waterdicht is. Het EPDM moet opnieuw worden aangebracht als u zelfklevende EPDM heeft gebruikt. De reeds geplaatste EPDM-folie kunt u niet meer gebruiken en u zult nieuwe moeten bestellen.

Als u de EPDM-folie heeft aangebracht met EPDM lijm, kunt u voorzichtig het EPDM losmaken van het oppervlakte en het daarna opnieuw leggen en goed aanrollen met een EPDM aandrukroller. Zorg ervoor dat u bij de randen onze EPDM contactlijm gebruikt, zodat het rubber goed vast zit. Zo gaat u het ontstaan van blaasvorming tegen.

epdm contactlijm

EPDM contactlijm

EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking

epdm regenwaterafvoer

EPDM regenwaterafvoer

Benodigdheden

EPDM dakbedekking lijmen

EPDM is de ideale dakbedekking voor platte of licht hellende daken, zelfklevend of niet. U heeft nu kunnen lezen wat de voor- en nadelen zijn van zelfklevend EPDM-folie. Daarom kunt u nu zelf de afweging maken voor welk type EPDM-folie u gaat. Weet u niet precies hoeveel lijm u nodig heeft voor uw klus? Dan heeft Interexpress de oplossing voor u. Wij bieden namelijk EPDM pakketten aan waarbij het rekenen al door ons gedaan is. U krijgt bij deze pakketten ruim voldoende lijm dat u nodig heeft voor het bestelde stuk EPDM-folie. Zo kunt u direct aan de slag!

Vanwege de vele voordelen van niet-zelfklevende EPDM levert Interexpress uitsluitend EPDM die u door middel van EPDM lijm op het oppervlakte kunt leggen. Dit geldt voor de EPDM-dakbedekking op maat, de standaard EPDM-folierollen en ook voor onze EPDM-stroken, die u kunt gebruiken om een dakgoot te repareren of renoveren.

Meer tips en advies over EPDM en toepassingen

epdm lijmen op roofing dak

Lijmen en kitten

EPDM lijmen op een roofing dak

epdm en kimfixatie

Wanneer kimfixatie toepassen

EPDM en kimfixatie

lekkage plat dak repareren

Lekkage plat dak

Hoe repareer ik lekkage aan mijn dak