• Iedere werkdag bereikbaar van 08:00 tot en met 17:30 uur
  • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
  • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

Levensduur van EPDM dakbedekking

Europese EPDM-dakbedekking, ook wel ethyleenpropyleen dieen monomeer genoemd, is een populair en duurzaam materiaal voor dakbedekking. Het wordt vaak gekozen vanwege zijn talrijke voordelen, zoals de lange levensduur. Hieronder zullen we enkele van de belangrijkste voordelen van EPDM-dakbedekking bespreken.

Verschil Amerikaans en Europees EPDM

Eén van de belangrijkste voordelen van EPDM-dakbedekking is de hoge elasticiteit, zo zet het uit bij warmte en krimpt het juist bij kou. EPDM is namelijk bestand tegen temperaturen van wel -50 graden Celsius tot wel +120 graden Celsius, dit verkleint de kans op scheuren en lekkages nog extra. Bij het plaatsen van de EPDM dakbedekking raden wij sterk aan om dit te doen bij een temperatuur van minimaal +5 graden Celsius, om de optimale hechting te kunnen garanderen. Het plaatsen van EPDM is een klus die u prima zelf uit kunt voeren, omdat EPDM gewoon op het dak gelijmd wordt. Met onze bijgeleverde handleiding of online videohandleidingen, is de klus zo geklaard!

Wat is EPDM van Tytane

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat geleverd
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt i.c.m. isolatie
dakkapel-met-epdm

Dakkapel

Dakkapel met EPDM

wat-is-epdm

EPDM

Wat is EPDM

Waarom Europees EPDM

EPDM dakbedekking is zoals gezegd zeer flexibel, het is gemakkelijk te installeren en kan worden aangepast aan bijna elke dakvorm. Dit maakt het een goede keuze voor gebouwen met unieke dakvormen of voor gebouwen die zijn aangepast na de constructie. EPDM-dakbedekking is ook duurzaam. Wanneer het goed wordt geïnstalleerd en af en toe wordt onderhouden, heeft het een gemiddelde levensduur van wel 50 jaar. Wanneer u zonnepanelen op uw dak wilt plaatsen of wanneer u kiest voor een groendak is EPDM een zeer goede oplossing. Al onze EPDM is worteldoorgroei bestendig, maar onze 1,30mm dikke EPDM is ook geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen.

EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking 1.30mm

EPDM dakpakketten

EPDM dakpakket 1.30mm

EPDM lijmen

EPDM contactlijm

epdm kit

EPDM kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren

Compleet EPDM dakpakket voor uw klus!

Bij Interexpress kunt u ons Europese EPDM gewoon op maat bestellen, zo kunt u de dikte, lengte en breedtemaat naar uw wensen laten verzenden. Daarom hoeft u zelf niet te knippen in het folie en hiermee verkleint u de kans op scheuren of lekkages in het EPDM. Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met een van onze EPDM-experts.