• Iedere werkdag bereikbaar van 08:00 tot en met 17:30 uur
  • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
  • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

Vele toepassingen van EPDM

U kunt EPDM gebruiken voor veel verschillende klussen, zo kunt u het gebruiken als dakbedekking voor platte of (licht) hellende daken, reparatie van uw dakgoot, luchtdicht bouwen of gevelbekleding. In dit blog vertellen we u meer over dit EPDM en de bijkomende eigenschappen.

EPDM-dakbedekking

Het Europese EPDM van Interexpress heeft enkele grote voordelen ten opzichte van andere soorten dakbedekking, zo heeft het een levensduur van wel 50 jaar, is het enorm soepel en elastisch, is het uiteraard water- en winddicht, is het wortelwerend en is het bestand tegen vrijwel alle weersomstandigheden. De prijs van EPDM is bij aanschaf vaak dan ook duurder dan soortgelijke opties, maar EPDM heeft een veel langere levensduur en daarnaast ook nog eens veel minder tot geen onderhoud nodig. EPDM is talkvrij, hierdoor heeft u geen primer of flashing kit nodig bij de verwerking. U kunt het namelijk gemakkelijk en snel zelf verwerken met behulp van onze EPDM-bodemlijm en EPDM-contactlijm, bijgeleverd krijgt u ook een montagehandleiding waarin stap-voor-stap staat beschreven hoe u de klus uit kunt voeren.

Wat is EPDM van Tytane

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat geleverd
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt i.c.m. isolatie
epdm en kimfixatie

Kimfixatie

EPDM en kimfixatie

epdm lijmen op roofing dak

Lijmen en kitten

EPDM lijmen op een roofing dak

EPDM combineren met zonnepanelen of groendak

Wegens de hiervoor benoemde eigenschappen van EPDM komt het natuurlijk niet als een verassing dat u EPDM prima kunt combineren met zonnepanelen of een groendak. EPDM is zoals gezegd wortelwerend en waterdicht dus perfect om te gebruiken als ondergrond voor een groendak of sedumdak. Ook zonnepanelen kunt u prima plaatsen op deze soort dakbedekking, wel is het dan aan te bevelen om te kiezen voor de 1,3mm dikke variant. Op deze manier kunt u de zonnepanelen een stuk steviger bevestigen en zorgt u ervoor dat u de dakbedekking niet in de tussentijd hoeft te gaan vervangen.

EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking 1.30mm

EPDM dakpakketten

EPDM dakpakket 1.30mm

EPDM lijmen

EPDM contactlijm

epdm kit

EPDM kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren

EPDM van Interexpress!

Het Europese EPDM van Interexpress kunt u zelf op maat bij ons bestellen, zo hoeft u zelf niet te gaan knippen in het dakrubber en hiermee voorkomt u lekkage of beschadiging. Wanneer u uw bestelling krijgt afgeleverd kunt u dan ook meteen beginnen met de klus, deze bestelling ontvangt u namelijk al binnen 2 werkdagen geleverd op een door u gekozen locatie! Ook voor complete EPDM dakpakketten kunt u bij Interexpress terecht, dit pakket bevat alles wat u nodig heeft om uw klus mee af te ronden.