• Iedere werkdag bereikbaar van 08:00 tot en met 17:30 uur
  • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
  • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

Welke kant moet ik EPDM lijmen?

Als u een dak met EPDM gaat bekleden, is een goede voorbereiding erg belangrijk. Als u slim bent geweest en het EPDM op maat heeft besteld, dan scheelt u dat erg veel tijd. Als het dak schoon is en klaar om te bedekken met EPDM, dan is het wel zo handig dat u weet aan welke kant u het EPDM moet lijmen. Want maakt dat eigenlijk wat uit.

EPDM lijm Interexpress

EPDM lijm van InterExpress van A-kwaliteit

Voordelen van onze EPDM lijm:

  • Eenvoudig aan te brengen.
  • Goede kwaliteit van Tytane.
  • Voldoende voorraad bij InterExpress.

De onder- en bovenkant van EPDM

Europees EPDM zoals u bij Interexpress kunt bestellen, heeft geen onder -of bovenkant. Europees EPDM is van A-Klasse kwaliteit en tijdens de productie is dan ook geen gebruik gemaakt van talk. Hierdoor hoeft u het dak of het EPDM niet voor te behandelen tijdens het verwerken, wat weer aanzienlijk in tijd en geld scheelt. Omdat het EPDM geen onder- en bovenkant heeft, maakt het dus niet uit aan welke kant u het lijmt. Hier hoeft u in principe dus geen rekening mee te houden. Als u hier dan toch een keuze in moet maken, leg het EPDM dan met het merk (in ons geval Tytane) naar boven. Als u later besluit om nog een dak te voorzien van EPDM of u wilt uw goot met dit materiaal bekleden, dan weet u in ieder geval welk EPDM u moet hebben.

Type lijm en kit

epdm contactlijm

EPDM contactlijm

epdm bodemlijm

EPDM bodemlijm

epdm kit

EPDM kit

epdm aandrukroller

EPDM lijm accessoires

EPDM verkeerd lijmen veroorzaakt blaasvorming

Heeft u zelf ooit een dak voorzien van EPDM, of heeft u verhalen van iemand gehoord waarbij tijdens het leggen blaasjes of luchtbellen zijn ontstaan, dan komt dit absoluut niet doordat het EPDM aan de verkeerde kant gelijmd is. Het EPDM rubber is aan beide zijden gelijk, dus het maakt niet uit aan welke kant het gelijmd is.

Blaasjes of luchtbellen kunnen wel door andere oorzaken ontstaan, zoals het niet goed verspreiden van de contactlijm. Als u ons artikel over blaasvorming bij EPDM leest en gewoon goed de handleiding volgt, dan hoeft u zich hier geen zorgen over te maken.

Gebruiksvriendelijk EPDM online kopen

Als u alleen de hoogste kwaliteit EPDM wilt dat ook nog eens gemakkelijk te leggen is, dan bent u bij Interexpress aan het juiste adres. Onze EPDM dakbedekking is op de maat van uw dak te bestellen en als u een EPDM dakpakket aanschaft, krijgt u hier direct de juiste hoeveelheid lijm mee geleverd. Zo kunt u direct aan de slag als u uw bestelling geleverd krijgt. Het voordeel van online bestellen is dat u niet zelf met een aanhanger of busje het EPDM op hoeft te halen. U krijgt het gewoon netjes aan huis geleverd, of direct op de bouwwerf.

Meer tips en advies over lijmen

epdm lijmen op roofing dak

Lijmen en kitten

EPDM lijmen op een roofing dak

epdm met grind als ballast

Ballast of EPDM lijm

EPDM met grind als ballastlaag

epdm leggen in de winter

EPDM lijm gebruiken bij lage temperaturen

EPDM leggen in de winter