• Snelle express levering op locatie, 
    gratis levering boven €500
  • Altijd geholpen door EPDM experts,
    zij staan u graag te woord
  • Unieke EPDM daktotaalpakketten,
    in één keer klaar

EPDM op hellend dak

EPDM dakbedekking is niet alleen geschikt voor platte daken, maar ook voor licht hellende daken. Dat is wel zo prettig, omdat er over het algemeen meer hellende dan platte daken te vinden zijn. Hellende daken hebben namelijk zo hun voordelen ten opzichte van platte daken.

Voordelen van een hellend dak

Het meest in het oog springende aspect van een hellend dak is natuurlijk de vorm van het dak zelf. Dit type dak kent vele verschillende varianten zoals bijvoorbeeld het zadeldak, mansardedak, lessenaars dak en gebogen dak. Niet al deze vormen zijn geschikt om EPDM dakbedekking op te leggen. Dit wordt namelijk bepaald door de precieze hellingsgraad.

Over het algemeen geldt dat een hellingsgraad onder de 20% betekent dat het dak nog in de categorie licht hellend valt en dus prima geschikt om EPDM folie op te leggen. In sommige gevallen ontstaat er een synergetisch effect, oftewel versterken de voordelen van EPDM en hellende daken elkaar.

Een licht hellend dak bespaard energie

Een hellend dak biedt, hoe miniem de helling ook is, een aantal specifieke voordelen. Dat begint al op het gebied van punten als duurzaamheid en efficiëntie. Een gebouw met een hellend dak kan namelijk op compactere wijze worden gebouwd. Er is minder grondoppervlakte nodig, terwijl er méér praktische vloeroppervlakte tot uw beschikking staat. Deze bouwwijze heeft ook positieve gevolgen voor het energiegebruik. Zeker in een tijd waar duurzaamheid en klimaatverandering een grote rol spelen is dit een belangrijk voordeel. Dit wordt nog eens extra versterkt door het feit dat hellende daken over het algemeen eenvoudiger luchtdicht zijn te maken dan platte varianten. Ook dit is weer gunstig op het gebied van energiebesparing en duurzaamheid!

EPDM dakbedekking schuin dak

EPDM is van zichzelf een zeer effectief waterkerend materiaal. Dit effect wordt vergroot wanneer er sprake is van een lichte helling in het dak. Afhankelijk van de exacte hellingsgraad wordt meer dan 90% van het water dat valt tijdens een zware regenbui direct van het dak afgevoerd. Als op een plat dak de regenwaterafvoer niet goed geregeld is, kan er nog wel eens water op blijven staan. Dat is in principe geen probleem, maar kan op den duur lekkage veroorzaken. De combinatie EPDM en schuin dak is dus een perfecte combinatie!

Tevens hebben hellende daken een prima reputatie op het gebied van onderhoud. Een plat dak waar geen EPDM rubber op ligt kan gevoelig voor scheuren en lekkages. Hellende daken hebben hier minder last van, zeker wanneer ze zijn bedekt met EPDM dakbedekking. Hiermee bent u verzekerd van een dak dat nagenoeg onderhoudsvrij is en waarmee u tientallen jaren vooruit kunt!

EPDM voor hellend en plat dak

Nu we de voordelen van EPDM dakbedekking op een hellend dak met u hebben doorgenomen, kunt u tot actie overgaan. Als u de exacte afmeting van uw dak weet kunt u in de webshop van Interexpress bij een rol EPDM de maat doorgeven, lijm bestellen, eventuele PIR isolatieplaten toevoegen en de bestelling afronden. Gaat u liever voor gemak dan kiest u beter onze vooraf samengestelde EPDM dakpakketten. U heeft uw bestelling binnen 3 werkdagen in huis zodat u snel aan de slag kunt. Twijfelt u nog over de montage of wilt u nog meer tips of advies, neemt u gerust contact op of bekijk onze gratis instructievideo.