Dakafdichting voor plat of hellend dak

U bent op zoek naar dakbedekking voor uw schuur, houten veranda, garage, overkapping, speelhuis, carport, woning, uitbouw of bedrijfshal. Maar waar moet u beginnen? De wereld van de dakbedekking is soms erg schimmig en bevat naast de verschillende type dakafdichtingen ook erg veel verschillen in bedrijven met (zogenaamde) experts en adviseurs. Uiteraard hebben ze allemaal verstand van daken en dakbedekking maar niks is helaas minder waar. Als u met dakwerken bezig gaat komen er al gauw enkele belangrijke aspecten naar boven. Wat moet de levensduur zijn van het dak, wat mag de kostprijs zijn van het dak, gaat u de dakbedekking zelf aanleggen of gaat u de dakbedekking laten plaatsen door een dakwerker, loodgieter, installateur, klusbedrijf of aannemer?

Dakafdichting voor plat of hellend dak

Laten we beginnen met het vaststellen van het feit of u een plat dak of een hellend dak gaat maken. Bij een hellende dak vallen bepaalde dakbedekkingen af maar ook bij een plat dak zijn sommige niet of minder geschikt. Of u een hellend of plat dak gaat maken ligt veelal aan uw bouwwerk en wat u mooi vind. Wilt u uw nieuwe houten schuur bijvoorbeeld een klassieke uitstraling geven dan zult u eerder kiezen voor een mooi hellend dak dan voor een plat dak. Wilt u echter een moderne houten overkapping of carport maken dan zal de keuze eerder op een plat dak vallen. Ook is het afvoeren van water met een hemelwaterafvoer of dakgoot een wezenlijk verschil bij de keuze van een plat of hellend dak. Bij een platdak ben u bijna altijd aangewezen op hemelwaterafvoeren. Bij een hellend dak zult u een dakgoot gebruiken. Als u hier de juiste keuze maakt, is het hemelawater ook makkelijker te recupereren. Ook speelt de totale hoogte die u kunt of mag toepassen mee voor de keuze van een plat of hellende dak.

Dakbedekking soorten

Wanneer u een hellend dak gaat maken kunt u kiezen uit verschillende soorten dakbedekking zoals EPDM dakbedekking, dakshingles, dakpanplaten, roofing, pvc, tpo, dakpannen, leien, riet , zink of golfplaten. Bij het maken of plaatsen van een plat dak heeft u te maken met weer ander dakbedekkingen zoals EPDM rubber, roofing, pvc, tpo. U ziet direct de verschillen. Deze dakbedekking soorten hebben een bepaalde dak hellingshoek nodig die bij platte daken niet gehaald kunnen worden.
Ook ligt het wederom aan het bouwwerk of project wat u gaat maken of dat u het dak wilt laten plaatsen.
Wanneer u een bedrijfshal laat bouwen zal uw aannemer niet voor dakshingles of dakpanplaten kiezen. En op een tuinhuis of blokhut zult u niet gauw een PVC dakbedekking of TPO dakbedekking laten leggen.

Dakbedekking prijs

Ook de prijs van de dakafdichting is mede bepalend welke soort dakbedekking u gaat kiezen.
De m² prijs tussen de diverse soorten daksystemen en daken is erg divers. U heeft weinig aan een goedkope bouwmarkt dakbedekking die binnen enkele jaren versleten is, want u wilt juist kwaliteits-dakbedekking. Een houten tuinhuis, houten blokhut of houten veranda die zijn dak overleefd is niet erg een beoogde toepassing immers. Maar wat is een goedkope dakbedekking en wat juist een dure? Ook dat hangt weer af van diverse factoren. Hoe lang gaat het gekozen type dakbedekking mee? Is de dakbedekking m² prijs bij aanschaf wat hoger en gaat hij 10 jaar langer mee dan kan alsnog goedkoper zijn dan de dakbedekking variant die maar 8 jaar meegaat. Kortom ook bij het beoordelen van de diverse prijs verschillen van dakbedekking is het belangrijk dat u met alle factoren rekening houdt.

Roofing (bitumen dakbedekking)

De keuze is gevallen er is gekozen voor een plat dak in plaats van een hellend dak of schuin dak. Een van de meest voorkomende soorten dakafdichting van dit moment is dan roofing. Roofing wordt in de volksmond ook wel bitumen genoemd of zelfs mastiek. Maar mastiek dakbedekking is echt heel iets anders als bitumen of app dakbedekking. Roofing is de favoriet van menig dakwerker. Een dakwerker is immers gek op het branden van daken. Echter zit bij roofing daar nu juist het gevaar. Het branden van dakbedekking mag al jaren niet meer langs de dakranden en menig verzekeraar heeft deze dakbedekking uit zijn verzekeringspolis verbannen. En als roofing nog wel wordt toegestaan door de verzekeraar dan gaat dit gepaard met torenhoge verzekeringspremies die vaak niet kunnen worden opgebracht. U kunt zich voorstellen dat wanneer uw woning een rietenkap met aangebouwde overkapping heeft het uit den boze is dat u op de overkapping bitumen dakbedekking laat branden.
Jarenlang is roofing de meest populaire vorm van dakbedekking geweest maar daar komt langzaam verandering in. Roofing wordt langzaam ingehaald door nieuwere dakbedekking soorten.
Ook heeft roofing nog een paar nadelen, u kunt als leek immers geen bitumen dakbedekking plaatsen. U heeft daar echt een dakwerker of loodgieter voor nodig. Ook is de levensduur van bitumen dakbedekking beperkt om nog maar niet te spreken over het milieu effect op langere termijn.

EPDM rubber als dakbedekking

Een nieuwe trend is het gebruik van EPDM rubber. EPDM is tegenwoordig zeer populair als dakbedekking. EPDM dakbedekking heeft een zeer lange levensduur (50 jaar) en is ook door elke doe - het - zelver te plaatsen. Ook voor de doorgewinterde klusser en bouwvakker is EPDM rubber een populair materiaal geworden. EPDM dakbedekking wordt geheel brandveilig aangebracht omdat het enkel wordt verlijmd met de EPDM lijmen en kitten, er komt geen brander aan te pas. EPDM rubber is populair bij houthandels, blokhutbouwers, & verandabouwers, dakdwerkers, bouwbedrijven en installateurs als gebruik voor dakbedekking voor tuinhuizen, chalets, veranda's, garages en aanbouwen. Momenteel is EPDM rubber de nr 1 dakbedekking. Interexpress verkoopt kant en EPDM dakpakketten, deze EPDM pakketten zijn geheel compleet en voorzien van EPDM lijm en EPDM kit inclusief EPDM rubber op maat.

Copyright © 2020 InterExpress | Specialist in EPDM Dakpakketten - de plek om goedkoop EPDM dakbedekking te kopen