• Iedere werkdag bereikbaar van 08:00 tot en met 17:30 uur
  • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
  • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

Dakgoot renoveren met EPDM

Heeft u last van lekkage in uw dakgoot? In plaats van aan de slag te gaan met textielband of de dakgoot solderen, kunt u ook voor een blijvend goede oplossing gaan. Want als u de dakgoot met EPDM bekleedt, kiest u voor een duurzame en waterdichte oplossing, die tot wel 60 jaar mee gaat!

Lekkage in dakgoot repareren met EPDM

In de herfst en winter regent het vaak, en dit zijn dan ook precies de jaargetijden waarin lekkages in dakgoten aan het licht komen. Nu kan een zinken dakgoot gesoldeerd worden of er kan textielband worden gebruikt om de lekkage op te lossen. Helaas is dit vaak een tijdelijke oplossing, en vaak zien we dan ook dat er vrij snel wederom lekkage ontstaat. Overweeg daarom eens om EPDM rubber te gebruiken in de dakgoot. Deze waterdichte oplossing is ideaal in een dakgoot, en Interexpress maakt het u extra gemakkelijk door EPDM stroken aan te bieden. Doordat deze stroken verkrijgbaar zijn in diverse breedtes, kunt u na het opmeten van de dakgoot direct de juiste afmeting bestellen.

Hoe moet ik EPDM in de dakgoot plakken?

Het EPDM rubber van Interexpress is talkvrij. Dit betekend dat u als u de dakgoot wilt gaan bekleden met EPDM, deze niet eerst hoeft voor te behandelen. Door middel van de speciale EPDM lijm van Tytane verlijmt u het EPDM rubber eenvoudig direct in de dakgoot. We hebben de te nemen stappen voor u op een rijtje gezet:

  • Stap 1: Maak de dakgoot goed schoon
  • Stap 2: Maak het oppervlakte vlak, dus verwijder uitstekende delen
  • Stap 3: Meet de totale lengte en breedte op, dus inclusief opstaande rand
  • Stap 4: Verdeel de EPDM contactlijm in de bestaande dakgoot
  • Stap 5: Breng het EPDM rubber aan in de goot, en rol deze aan met een aandrukroller
  • Stap 6: Vouw de hoeken als een puntzak en knip de hoeken in
  • Stap 7: Kit de randen en hoeken af met EPDM sealant kit
  • Stap 8: Snij het rubber in waar er een hemelwaterafvoer moet worden geplaatst
  • Stap 9: Plaats de hemelwaterafvoer en werk deze waterdicht af met de EPDM sealant kit

Doordat er geen primer hoeft te worden gebruikt, is dit vrij eenvoudig te doen, dus ook voor de doe-het-zelver!

De voordelen van EPDM in de dakgoot

EPDM rubber stroken bieden diverse voordelen. De duurzaamheid en het eenvoudige verwerken zijn misschien wel de grootste. Doordat de rubberstroken zo eenvoudig te verwerken zijn, heeft u een lekkage in de dakgoot in een handomdraai opgelost. Ook als u (nog) geen last heeft van lekkage, kunt u er voor kiezen om de dakgoot te bekleden met EPDM. Op deze manier weet u in ieder geval zeker dat u tientallen jaren niet meer om hoeft te kijken naar uw dakgoot.

Alles voor een EPDM dakgoot bij Interexpress

Bij Interexpress zijn we er trots op dat we u het totaalpakket voor het bekleden van een dakgoot met EPDM rubber kunnen aanbieden. Naast de rubber stroken kunt u direct de juiste lijm en kit mee bestellen, zodat u direct aan de slag kunt. Daarnaast profiteert u van een snelle levering, en u kunt de bestelling af laten leveren waar u maar wil. Vooral voor professionals is dit een voordeel, het materiaal wordt gewoon op de bouwwerf geleverd!

Heeft u nog vragen over het materiaal, of heeft u extra informatie nodig over het verwerken van EPDM, dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.