• Snelle express levering op locatie, 
    gratis levering boven €500
  • Altijd geholpen door EPDM experts,
    zij staan u graag te woord
  • Unieke EPDM daktotaalpakketten,
    in één keer klaar

EPDM folie leggen in de winter

EPDM folie verwerken in de winter, is dat wel zo’n goed idee? Ideaal is anders, maar soms kan het niet anders. Na het lezen van dit artikel kunt u goed voorbereid aan de slag.

Minimum temperatuur voor het verwerken van EPDM

We krijgen deze dagen steeds vaker de vraag of EPDM dakbedekking ook in de winter kan worden geplaatst. In deze tijd zitten veel mensen thuis, en dat is dus het ideale moment om bepaalde klusjes eens aan te pakken. Het antwoord is gelukkig ja, maar er moeten wel met bepaalde aspecten rekening worden gehouden waaronder de temperatuur van de lijm.

Voor het goed kunnen verwerken van EPDM folie dient het buiten minimaal 5 graden Celsius te zijn. Bij koudere temperaturen zal de lijm minder goed drogen, dus ook minder goed hechten. Maar als u een plotselinge lekkage heeft, kunt u soms niet anders. Laat de lijm dan in ieder geval op kamertemperatuur zijn, en zorg dat deze goed is geacclimatiseerd. Dit zorgt ervoor dat u de klus toch kunt klaren.

EPDM lijm op huiskamertemperatuur

De EPDM lijm op kamertemperatuur bewaren, is sowieso een goed advies. Helemaal als u professional bent en regelmatig dakwerken doet, dan is het belangrijk dat u de lijm gelijk kunt gebruiken als de situatie daar om vraagt. Tevens is het van belang dat u de juiste EPDM lijm en kit gebruikt. Bij de EPDM folie van Interexpress is het van belang dat u ook de door ons aanbevolen lijm gebruikt. Doordat wij van andere lijmen de samenstelling niet kennen, kunnen we niet garanderen dat de folie goed hecht. Ga dus voor zekerheid en bestel alles-in-een in onze webshop.

EPDM folie en winters weer

Nu we hebben uitgelegd wat koude temperaturen voor invloed hebben, kijken we nog even naar ander winters weer. Regen, hagel en sneeuw zijn natuurlijk ook van de partij in de winter. Het is van belang dat de ondergrond droog is voordat u het EPDM gaat plaatsen. Is de ondergrond nat dan zal de lijm veel minder goed hechten, met alle problemen van dien. Weet u dat u aan de slag moet met een EPDM dak, dek het dak dan voordat de neerslag valt goed af met een waterdicht zeil. Op die manier blijft de ondergrond een stuk droger en kunt u alsnog redelijk snel aan de slag.

Is de klus geen absolute noodzaak om in de winter aan te pakken, dan kunt u natuurlijk ook wachten tot het voorjaar. Het is voor uzelf ook een stuk aangenamer om in het lentezonnetje de EPDM dakbedekking te plaatsen. Bij goede weersomstandigheden is er ook veel minder kans op bijvoorbeeld blaasvorming bij het leggen van EPDM.

EPDM folie en lijm online kopen

Bij Interexpress bent u ervan verzekerd dat u uitsluitend A-klasse EPDM folie geleverd krijgt tegen de scherpste prijs. In onze webshop vindt u verder alles wat u nodig heeft als u met een EPDM dak aan de slag wilt gaan. Pakt u het groots aan en wilt u gelijk gaan isoleren, dan zijn onze PIR platen in combinatie met EPDM de perfecte keuze. U kunt uitgaan van een snelle levering, en de bestelling wordt afgeleverd waar u maar wilt!