• Snelle express levering op locatie, 
  gratis levering boven €395
 • Altijd geholpen door EPDM experts,
  zij staan u graag te woord
 • Op werkdagen voor 14:00 besteld,
  dezelfde dag verzonden

Zelf EPDM leggen, is dat moeilijk?

Als u nieuwe dakbedekking wilt gaan plaatsen, bekijkt u de diverse soorten en zet de voor- en nadelen op een rijtje. Hierbij spelen aspecten als de prijs, duurzaamheid van het materiaal, maar ook de moeilijkheidsgraad van het plaatsen kan een afweging zijn. Vooral dit laatste kan u een hoop kosten besparen. Wij krijgen dan ook vaak de vraag of EPDM zelf leggen moeilijk is.

Waarom kiezen voor EPDM dakbedekking

Als u een plat dak of hellend dak gaat voorzien van een nieuwe dakbedekking, dan wilt u dit graag goed doen zodat u er voor langere tijd vanaf bent. Daarom zoekt u een materiaal dat lang mee gaat en het liefst zonder dat er heel veel onderhoud aan te pas komt. In dat geval is EPDM van harte aan te bevelen. EPDM rubber heeft namelijk vele voordelen:

 • EPDM heeft een extreem lange levensduur, in tegenstelling tot andere soorten dakbedekking. Het EPDM van Interexpress gaat dan ook minimaal 50 jaar mee.
 • EPDM is makkelijk te verwerken en door zijn lange levensduur is EPDM goedkoper dan andere alternatieven, als u kijkt naar de totale kosten.
 • De productie van EPDM rubber is minder milieubelastend als u het vergelijktmet andere dakbedekkingsmaterialen en daarnaast kan dit materiaal ook volledig gerecycleerd worden.
 • Door de samenstelling van EPDM is het rubber bijznder sterk en elastisch tegelijkertijd. Daarom kan dit materiaal goed tegen extreme hitte en ijzige kou en zal het niet scheuren.
 • EPDM rubber is UV bestendig, de zon verouderd het materiaal dus niet waardoor het lang mee gaat.
 • Doordat EPDM wortelbestendig is, is het een ideale dakbedekking voor groendaken of sedumdaken omdat dit het dakmateriaal niet aan kan tasten.
 • Aan EPDM hoeft u geen onderhoud te plegen. Wel is het aan te raden af en toe te controleren of er geen plassen op het dak staan en of de regenwaterafvoeren niet verstopt zitten, maar dat geldt natuurlijk voor elk dak.
 • Het materiaal EPDM is makkelijk te verwerken, voor zowel dakwerkers als doe-het-zelvers.

EPDM dakbedekking aanbrengen zelf doen

Als u de keuze voor EPDM heeft gemaakt is het verstandig om u eens te verdiepen over het toepassen ervan. Want gaat u dit zelf doen of heeft u een professionele dakwerker nodig? In onze handige geschreven handleiding kunt u er alles over lezen en bekijk ook onze handige videohandleiding. U zult tot de conclusie komen dat u dit prima zelf kunt leggen. In onze webshop vindt u EPDM op maat voor u gemaakt en EPDM folie rollen. Wilt u EPDM folie op maat dan kunt u simpel de maten van uw dak ingeven en wij zorgen ervoor dat u het EPDM op maat aangeleverd krijgt. Vind u het handiger om met folie rollen te werken, ook deze kunt u bij ons kopen in verschillende afmetingen, zodat de klus gemakkelijk zelf te klaren is. Hierbij dient u wel de naden goed te verlijmen of kitten.

Let er op dat u bij het EPDM van Interexpress uitsluitend onze eigen EPDM lijm en kit gebruikt. Wij kunnen namelijk niet garanderen dat lijm of kit van een andere fabrikant even goed hecht.

Een EPDM totaalpakket is de beste keuze

Speciaal voor doe-het-zelvers heeft Interexpress de EPDM pakketten samengesteld. Uit praktijkervaring weten wij dat het soms lastig kan zijn om te berekenen hoeveel lijm en kit u nodig heeft. Als u voor een EPDM dakpakket kiest dan doen wij dit rekenwerk voor u! U krijgt namelijk meer dan voldoende lijm en kit meegeleverd als u een dakpakket bij ons besteld, zodat u zelf de klus kunt gaan klaren. U besteld in het dakpakket de EPDM simpel op de maat van uw dak en wij doen de rest. Bij het XL dakpakket krijgt u tevens een EPDM regenwaterafvoer naar keuze.

Mocht u toch nog vragen hebben over EPDM of de verwerking er van, dan zit ons team van experts voor u klaar. U kunt ons telefonisch bereiken of via het contactformulier.