• Iedere werkdag bereikbaar van 08:30 tot en met 17:30 uur
  • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
  • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

EPDM op plat schuur dak

Op zoek naar nieuwe dakbedekking op het dak van uw schuur? EPDM is de beste dakbedekking op een plat of licht hellend schuurdak. EPDM-folie is makkelijk te plaatsen en heeft daarnaast vele voordelen. Zo is het bijvoorbeeld op maat te bestellen waardoor de klus een stuk sneller gaat!

EPDM op plat schuur dak

EPDM

op schuurdak

  • 50 jaar waterdicht
  • Gemakkelijke aan te brengen
  • 1,00 of 1,30 mm dik

Schuurdak renoveren met EPDM-folie

Een dak van een schuurtje kan door de jaren heen veel te lijden hebben van diverse weersomstandigheden. Als het dak al wat ouder is, doet u er goed aan om dit in de gaten te houden en het tijdig te renoveren of vernieuwen om vervelende lekkages te voorkomen. Dit is een klus die u misschien niet elke dag uitvoert, maar wij verzekeren u dat dit met EPDM-folie gemakkelijk zelf te doen is. Omdat het op maat te bestellen is hoeft u zelf niet te knippen of vouwen en een brander of primer is niet nodig om het aan te kunnen brengen.

Waarom EPDM-folie op het schuur dak?

Dat EPDM-dakbedekking gemakkelijk zelf te leggen is, zal u inmiddels duidelijk zijn. Maar er zijn nog tal van andere redenen om te kiezen voor EPDM op het dak van uw schuur:

  • Bij het plaatsen van EPDM-folie komt er geen brander aan te pas. Het is eenvoudig te verlijmen op het dakoppervlak
  • Bij het plaatsen van EPDM-folie is geen primer nodig
  • EPDM-folie is onderhoudsvrij. Natuurlijk dienen standaard werkzaamheden zoals het verwijderen van bladeren en vuil wel te gebeuren. Vergeet ook de regenwaterafvoeren niet leeg te maken!
  • Weersomstandigheden hebben geen invloed op EPDM-folie. Het kan tegen extreme regen, hitte en kou, o.a. vanwege de hoge elasticiteit.
  • EPDM-folie is duurzaam en gaat gemakkelijk 50 jaar mee
  • EPDM-dakbedekking is beloopbaar. Net zo handig tijdens het leggen, schoonhouden of bijvoorbeeld als u zonnepanelen wilt gaan plaatsen
  • EPDM-dakbedekking gaat heel goed samen met PIR isolatie. Handig als uw schuur verwarmd is of als u deze wil gaan verwarmen.

Hoe plaats ik EPDM op een schuurdak?

Of u nu EPDM-dakbedekking op het dak van een schuur, garage, veranda, blokhut, woonhuis of bedrijfspand gaat leggen, de voorbereiding is altijd belangrijk. Als u het dak opgemeten heeft, kunt u de dakbedekking gaan bestellen in de webshop van Interexpress. U kunt bij de EPDM-dakbedekking op maat gemakkelijk een lengte en breedte invoeren en wij zorgen ervoor dat u de folie op de juiste maat ontvangt. Kies vervolgens de juiste lijm en indien nodig EPDM regenwaterafvoeren, EPDM binnen- of buitenhoeken en EPDM-kit.

Als u de bestelling ontvangen heeft kunt u aan de slag. Zorg voordat u begint dat het dak schoon en vrij van scherpe uitsteeksels en dergelijke is en leg het EPDM los op het dak. Sla een gedeelte terug en lijm deze kant met EPDM-bodemlijm. Herhaal dit proces bij de andere kant en leg het EPDM op de juiste plek. De randen van het schuurdakje dienen vervolgens verlijmd te worden met EPDM-contactlijm. Dit dient aan twee kanten te gebeuren zodat u zeker weet dat het optimaal hecht. Monteer vervolgens de EPDM regenwaterafvoeren met EPDM-kit. Indien van toepassing werkt u het dak af met een mooi dakrandprofiel.

Wilt u alles nog eens nalezen of dit proces op video zien? Bekijk dan onze handige vdeo montagehandleidingen. Wij sturen tevens een papieren versie van de handleiding met uw bestelling mee!

Tip: Ga voor gemak en bestel een EPDM-dakpakket. Hierin vindt u alles wat u nodig heeft om EPDM-dakbedekking op een schuur dak te plaatsen!

epdm contactlijm

EPDM contactlijm

EPDM stroken

EPDM stroken

epdm regenwaterafvoer

EPDM regenwaterafvoer

Meer tips en advies over EPDM en toepassingen

epdm lijmen op roofing dak

Lijmen en kitten

EPDM lijmen op een roofing dak

epdm en kimfixatie

Wanneer kimfixatie toepassen

EPDM en kimfixatie

lekkage plat dak repareren

Lekkage plat dak

Hoe repareer ik lekkage aan mijn dak