• Iedere werkdag bereikbaar van 08:30 tot en met 17:30 uur
  • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
  • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

Kan EPDM rechtstreeks op hout verlijmd worden?

Zoekt u dakbedekking voor een plat dak met houten ondergrond? EPDM dakbedekking kan direct op hout aangebracht worden! Hiervoor heeft u geen specialist nodig, u kunt dit namelijk gewoon zelf. In dit artikel zullen wij u informeren over de mogelijkheden van EPDM verlijmen op hout!

EPDM op hout verlijmen

EPDM verlijmen op hout

EPDM kunt u verlijmen op:

  • Onverwarmde houten daken.
  • Verwarmde houten daken.
  • Houten daken i.c.m. PIR.

EPDM direct op hout lijmen van onverwarmde daken

EPDM staat erom bekend dat het te gebruiken is op verschillende soorten ondergronden, waaronder hout. Zo is EPDM te verlijmen op OSB platen, underlayment platen of een houten dakbeschot. EPDM direct op hout lijmen is dan ook geen enkel probleem waarbij u er zorg voor moet dragen dat het dak vrij is van uitsteeksels en scherpe randen. Voor verwarmde ruimtes moet u wel met enkele zaken rekening houden. Verwarmde daken kunnen namelijk zorgen voor condensvorming tussen het EPDM en het hout, wat de dakconstructie kan aantasten en het kan gaan rotten. Wij gaan er dan ook dieper op in hoe u dit kunt voorkomen.

EPDM dakbedekking aanbrengen op hout kan dus prima bij niet-verwarmde garages, overkappingen, schuren en carports. Dit kunt u eenvoudig zelf doen door middel van de juiste EPDM lijm. Zorg voordat u begint dat het hout niet nat is, want dit zal er voor zorgen dat de EPDM folie niet goed aan de ondergrond hecht.

Benodigdheden

epdm contactlijm

EPDM contactlijm

epdm bodemlijm

EPDM bodemlijm

epdm kit

EPDM kit

epdm folie

EPDM folie

EPDM direct op hout lijmen van verwarmde daken

Zoals benoemd vergt het leggen van EPDM op een dak waarvan de ruimte regelmatig wordt verwarmd een iets andere aanpak dan normaal. Om condensvorming tegen te gaan is het namelijk nodig om eerst PIR isolatieplaten te plaatsen met daaronder een laag dampremmende folie. Als u dit niet gebruikt dan wordt het vocht opgesloten tussen het EPDM en het hout, wat dan kan gaan rotten. Dit komt omdat EPDM dampdicht is. Als u hier eerst PIR platen plaatst is niet alleen de ruimte gelijk goed geïsoleerd, het neemt in combinatie met de dampremmende folie ook direct alle vochtproblemen weg.

Heeft u een verwarmde schuur, garage of een andere ruimte die regelmatig verwarmd wordt, dan is EPDM perfect om te gebruiken. Zorg ervoor dat u lijm direct mee besteld. De EPDM lijm van Interexpress is uitsluitend geschikt voor de EPDM van Interexpress. Ga niet experimenteren met andere soorten lijm, want vanwege de samenstelling hiervan kan dit er voor zorgen dat de EPDM niet goed hecht.

EPDM voor houten dak online bestellen

Wilt u direct aan de slag gaan en EPDM bestellen die u op een hout kunt plaatsen? Bestel dan direct onze EPDM op maat en wij zorgen ervoor dat u deze binnen 1-2 werkdagen in huis heeft. Tevens kunnen wij u ook voorzien van de juiste EPDM lijm, PIR isolatieplaten en dampremmende folie. Als u nog een regenwaterafvoer of ontluchting gaat maken op het dak, dan kunt u ook deze direct mee bestellen. Heeft u nog meer informatie nodig over het direct verlijmen van EPDM op hout, dan kunt u altijd even contact met ons opnemen.

Meer tips en advies over EPDM en toepassingen

epdm lijmen op roofing dak

Lijmen en kitten

EPDM lijmen op een roofing dak

epdm en kimfixatie

Wanneer kimfixatie toepassen

EPDM en kimfixatie

Een dakterras op EPDM folie

Kan EPDM op een dakterras

Dakterras met EPDM folie